Materiaalit ja 3D-sisustussuunnittelu

Tumma vai vaalea lattia? Laattaa vai parkettia? Nämä ovat kodin tärkeitä valintoja ja kustannusten takia niitä ei haluta uusia kovin usein. 3D-suunnittelussa saadaan materiaalit elämään aivan eri tavalla kuin valmistajien materiaalikuvastoissa. Mitä paremmin pystyt hahmottamaan tulevan kotisi tyyliä, sitä turvallisempaa on päätösten teko.

Seinä-, katto- ja lattiapinnat, huonekalut, tekstiilit ja pienesineet tuovat kotiimme erilaisia materiaaleja, tekstuureja ja kuvioita. Erilaisten materiaalien yhdistäminen voi olla haastavaa. Jos lattia, katto, seinät ja huonekalut ovat kaikki samaa, sisustus näyttää helposti uuvuttavalta, mikään ei erotu edukseen. Toisaalta huoneen materiaalien määrä kannattaa pitää hallittuna. Materiaalien huolellinen valinta tukee kokonaisuutta.

3D-suunnitelman avulla voidaan hahmottaa, miten tehdyt materiaalivalinnat vaikuttavat tunnelmaan ja tyyliin. Tässä vaiheessa on vielä helppoa vaihtaa seinän väriä tai sohvan verhoilua. Alla kuvat kahdesta identtisestä keittiöstä. Materiaalivalinnat eivät tarvitse olla kalleinta halutun lopputuloksen saamiseksi.

Klikkaa kuvia avataksesi ne isompina.